Tuesday, October 18, 2011

bila nafsu aku berbicara

gila dalam emosi,
tak tahu mana yang sebetulnya,
kau pandang aku ,
benci??sakit hati??
atau kau sekadar mmandong kosong??
serius..aku benci pndgn begitu!!
memek muka mu,
semacam berkata..tapi kau bisu seribu bahasa..
soalnya kenapa??

kau!!
sini kalau berani..
apa kau puas melihat aku??
bukan membantu ..
kau jeling dan tawakan..
bahagia kau buat begitu??
eellooo..
aku ada hati..
aku pun ada mata..
plizz lah..
pham situasi aku ..
okey??

sempit hidup kau?
sukar ?sibuk?
ciss,,kau fikir diri..
dunia kau hanya kau kan??
bangun lah!!come on!!
tengok sekeliling..
tgk dunia..
tgk longkang..
semua pun sibuk lah..
tapi tak mcm kau..
semua ada masalah sendiri oke!!
kau je yg kecoh-kecoh..
mcm kau sorg je yg sengsara!!


haha..aku tak tahu apa yang aku taipkan .tapi ia lintasan kata-kata yang melalui diri aku saat ini..saat gila mcm ni bukan selalu datang tapi kalau aku sempat taip dan biarkan..macam kat atas ni lah jadinya..tapi papepun ,sesapa pun..jangan kecil or rasa hati sbb ia hanya lintasa kata-kata kat nafsuku..chill..

2 comments:

ainul hafizah safiyyah said...

berbicara menggunakan akal dan bukan nafsu..ikut nafsu mati la jawabnya...selemah2 manusia ialah manusia yg x mampu menundukkan nafsunya..ilalliqa' =)

ZAHIYYATUN said...

hidup ini ibarat roda, kadang di atas kadang di bawah,,,what goes around comes around~