Wednesday, November 3, 2010

KaruTan bIla BosAn

sepatotnya musim peperiksaan rakyat jelata di malaysia nih akan bz blaja smpai kalo ultraman datang malaysia lawan dengan raksasa pun orang tak kesah,tapi kat tempat saya belajar bende2 gini tak jadi pun..mereka akan pergi tonton fight antara ultraman n raksasa tuh walopun tahu bahawa ultraman yang hanya leyh bertahan 3 minit tu akan menang(so, wat apa nk tgk kalo dah tau akan menang an??hehe)..

agak2 apa nama ultraman niyh??
kat cini ,walopun musim exam sumer leyh wat relax jer.takder pun orang ikat dahi mereka dengan kain puteh n ckp " studi3,exam dah dekat n ak kene cemerlang",,haha..yang ada kat cini orang akan ckp " sok exam apa ek,,,tak tau nak baca apa r"..tuh situasi 2 sem yang dah saya lalui kat cini...pelik kan???tapi tuh la realiti..

n perkara yang buat saya makin tak leyh tahan tyme musim exam ini ialah...ramai2 pakat balik umah.dekat ker,jauh ker,sumer balik sbb jarak satu paper exam dengan yang len ialah satu minggu..SATU MINGGU...lama an.leyh jer pegi mkn2,hang out dengan member2 kat maner2 asalkan duwet ada..isu yang alaways hot kat cini ialah bila elaun nak masuk ..exam???tangga ke baper dlm pemikiran kami tuh saya tak tau..sbb dah terbiasa ikut apa yang ada dlm falsafah pendidikan kebanggasaan yang menyatakan bahawa belajar itu proses sepanjang hayat..hehe....

ooohh...boring..sbb bangun awal pagi tgk ostel senyap jer.macam baru pas kene landa taufan.takder orang tapi bakul sampah kat depan bilik orang jatoh bersepah2..kuceng carik makan lah tuh..ciisss..kuceng mmg tak penah nak mengemas balik kalo dah wat sepah..mmg dasar kuceng comei..weee..oouuhh..bosan2..maner sumer orang nih!!!

comeiii kucheng ni an??

akhirnya tak tau nak wat apa, duk jer lah atas katil..bukak radio..tulis blog nih,.tak pandai nak merepek..huhu.. kawan saya  kata merepek itu seni..tapi kalo takder bakat takleyh jugak an..sbb saya nih seorg yang 'nerd'..aduhai...bila lah leyh jadi sporting2 n open minded niyh..kihkih..

emosi apa ni ek??
bosan..bosan..n bosan...
bila nak bacer buku tuk exam seterusnya tak taulah sbb  mood takder...huhu,,,arap2 t exam mudah jawb..oooyyeeaaahhh....=)

2 comments:

FarhanaDr said...

Nak jwab ultraman ape tu boleh.. Haha.. Gaia? Dyna? Tiga? Kikiki.. :p

Uwais Al Qarni Bin Mohd Isa said...

eyh..maner leyh ltk tiga jwpn..satu jer boleyh.